ONS GENOEGEN

Pels- en pluimveevereniging

Laatste Nieuws

Shows kunnen “gewoon” doorgaan, ook na de persconferentie van 28 september!

Direct na de persconferentie van maandag 28 september werd een samenvatting gepubliceerd waarin de nieuwe maatregelen kort werden opgesomd. Hier stond ook tussen: “In een ruimte binnen mogen maximaal 30 mensen samen zijn”. Wat er niet bij stond, is dat dit geldt voor binnenruimtes met vaste zitplaatsen. Dat zorgt soms voor verwarring.

Wij hebben eerder een bericht geplaatst met informatie over locaties binnen en buiten “met doorstroom”. Dat “met doorstroom” is nog steeds van toepassing op shows. Dit staat nu op de website van Rijksoverheid onder “Uitzondering op nieuw maximum voor ruimte binnen (max 30) - en activiteiten buiten (max 40)”: Het maximum aantal personen mag ook worden losgelaten als er sprake is van doorstroom van bezoekers, zoals in winkels, markten, bibliotheken, musea, dierentuinen, pretparken en kermissen. Hierbij gelden 2 voorwaarden:

  • Alle winkels moeten deurbeleid voeren om ervoor te zorgen dat personen 1,5 meter afstand houden en supermarkten en grote levensmiddelenwinkels moeten speciale winkeltijden invoeren voor ouderen en mensen met een kwetsbare gezondheid. Dit wordt door de detailhandel zelf verder uitgewerkt. De regels gaan in per 5 oktober.
  • Veiligheidsregio’s bepalen na overleg met doorstroomlocaties hoeveel bezoekers tegelijkertijd toegelaten mogen worden. Hierbij wordt rekening gehouden met het oppervlakte van de locatie én het kunnen garanderen van 1,5 meter afstand. Markten en detailhandel zijn hiervan uitgezonderd.

De showorganisatie moet een evenementenvergunning aanvragen bij de gemeente waar de show plaatsvindt. Samen met de veiligheidsregio wordt door de gemeente dan de voorwaarden, waaraan de show moet voldoen, vastgesteld. De showorganisatie moet een draaiboek opstellen waarin alle voorzorgsmaatregelen (veelal voorgeschreven door de gemeente en/of veiligheidsregio) en het toezicht door de organisatie op het naleven ervan door medewerkers, deelnemers en bezoekers tot in detail is beschreven. In de vergunning wordt ook vastgelegd hoeveel personen er gelijktijdig aanwezig mogen zijn. Zonder deze vergunning kan uw show niet doorgaan.

Wij doen een dringend beroep op de leden, die op een show willen inzenden en/of een show willen bezoeken, zich strikt te houden aan de instructies van de showorganisatie en er niet van af te wijken! Denk maar zo dat - in deze barre tijden - het een positieve uitzondering is dat u aan een show kunt deelnemen of bezoeken.

Het spreekt vanzelf dat iedereen zich binnen en buiten de tentoonstellingsruimte houdt aan de basisregels zoals:

  • Houd altijd 1,5 meter afstand.
  • Nies en hoest in uw elleboog.
  • Was vaak uw handen met zeep.
  • Bent u verkouden? Blijf dan thuis!
  • Heeft u (of een huisgenoot) koorts of bent u (of een huisgenoot) benauwd? Dan moet u en alle huisgenoten thuis blijven.

Ook wanneer u een mondkapje draagt, zijn deze basisregels van toepassing. Bedenk dat het virus nog niet klaar is met u.
Meer actueel nieuws over het coronavirus vindt u hier: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19

Tot slot, geef als organisatie tijdig aan het Facilitair Bureau (en uw gedelegeerde) door wanneer uw show niet doorgaat in verband met het actueel houden van het tentoonstellingsrooster op de websites van de bonden ( Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met CC aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) .
Door de sterke stijging van het aantal coronabesmettingen is het dit jaar ook onzeker of de gedelegeerde uw show gaat bezoeken.

Besturen KLN en NBS, 2 oktober 2020.

 Jongdierenkeuring op zaterdag 12-09-2020

Om aan alle corona eisen van het RIVM te voldoen en toch een keuring te houden waren wij genoodzaakt om een grote tent te kopen.       In deze tent stonden de hoenders en watervogels keurig opgesteld en in het clubgebouw de konijnen, cavia’s en siervogels.                      De keuring was zonder publiek en geheel volgens protocol. In de avond mocht Christa nog een appje van een keurmeester ontvangen met de volgende tekst.: Christa en crew, bedankt voor de gezellige dag. Prima sfeer. Alles perfect geregeld. RESPECT!                         Toch leuk om te horen. Ik denk dat wij terug mogen kijken op een geslaagde dag, wel met meer werkzaamheden. Een pluim voor de leden welke dit mogelijk maakten. Foto,s en uitslagen staan elders op de website. 

 

Het reglement voor de clubcompetitie is iets gewijzigd en goedgekeurd door de leden op 24-08-2020. 

Reglement voor deelname aan de clubcompetitie.

Competitie met willekeurige dieren van eigen fok.

De twee hoogste predicaten per ras van de inzending op de tentoonstellingen tellen mee. Men mag inzenden op alle tentoonstellingen behalve op Verenigingstentoonstellingen.

Inclusief onze jongdierententoonstelling en clubshow, deze laatste is ondergebracht op de Zaanstadshow en is verplicht moet men aan 4 tentoonstellingen deelnemen. De beste resultaten van 4 shows  doen mee

Per diergroep is een minimum aantal van drie inzenders vereist.

Bij gelijk eindigen worden de F predicaten van de clubshow bij elkaar opgeteld.

Indeling:

Groep 1: Konijnen en cavia’s

Groep 2: Hoenders en dwerghoender

Groep 3 Lach, sierduiven en kwartels

Groep 4: Gedomesticeerde en oorspronkelijke watervogels 

Reijer Meijsen 

 

 De Noordshow in Assen gaat volgens de laatste berichten door. De show zal een dag langer duren, 5 t/m 9 januari 2021 om aan alle corona eisen te voldoen. Dinsdag 5 januari inkooien, op de woensdag zal de keuring plaatsvinden zonder publiek.

 

 

Tentoonstellingen en jongdierenkeuringen zijn mogelijk

PER 1 JULI 2020: 1,5 METER BLIJFT NORM

Het KLN bestuur krijgt regelmatig vragen of een tentoonstelling/ jongdierenkeuring mag doorgaan na 1 september 2020.

Het beantwoorden van deze vraag is niet aan het KLN bestuur, de regels met betrekking tot corona zijn vastgelegd in een zogenaamde Noodverordening. Deze Noodverordening kan per veiligheidsregio verschillen.

Een eenduidig antwoord is dan ook niet te geven. Voor specifieke informatie kunt u terecht bij de gemeente of de veiligheidsregio.
Hieronder een opsomming van de algemene regels die op 24 juni 2020 bekend zijn gemaakt.
 

Basisregels zijn nog steeds van kracht

1.    Heeft u klachten blijf dan thuis en laat u zo snel mogelijk testen;

2.    Houd 1,5 meter afstand tot anderen;

3.    Was vaak uw handen;

4.    Werk zoveel mogelijk thuis;

5.    Vermijd drukke plekken en reis zoveel mogelijk buiten de spits

Algemene regels voor activiteiten binnen per 1 juli 2020

1.    We houden 1,5 meter afstand tot anderen;

2.    Maximaal 100 personen per ruimte met vaste zitplaatsen (exclusief personeel);

3.    Geen maximumaantal personen onder de volgende voorwaarden: vaste zitplaatsen , reservering en gezondheidscheck vooraf;

4.    In winkels, musea, bibliotheken en andere locaties met doorstroom van bezoekers is 1,5 meter afstand de regel (locaties zorgen voor naleving van deze regel). Er geldt geen maximumaantal personen.


Een tentoonstelling/ jongdierenkeuring die binnen georganiseerd gaat worden, zou kunnen vallen onder de noemer ´andere locaties met doorstroom´. Het is dus van belang dat voor iedereen 1,5 meter afstand gewaarborgd is.

Tevens mag u als vereniging binnen activiteiten organiseren mits u voldoet aan bovenstaande algemene regels.
 

Algemene regels voor activiteiten buiten per 1 juli 2020

1.    We houden 1,5 meter afstand tot anderen;

2.    Maximaal 250 personen (exclusief personeel);

3.    In de horeca wordt altijd gewerkt met een vaste zitplaats.Geen maximumaantal personen onder de volgende voorwaarden: vaste zitplaatsen , reservering en gezondheidscheck vooraf;

4.    In dierentuinen, pretparken en andere buitenlocaties met doorstroom van bezoekers is 1,5 meter afstand de regel (locaties zorgen voor naleving van deze regel). Er geldt geen maximumaantal personen.


Een tentoonstelling/ jongdierenkeuring die buiten georganiseerd gaat worden, zou kunnen vallen onder de noemer ´andere buitenlocaties met doorstroom´. Het is dus van belang dat voor iedereen 1,5 meter afstand gewaarborgd is.

Tevens mag u als vereniging buiten activiteiten organiseren mits u voldoet aan bovenstaande algemene regels.

Namens het bestuur KLN
Jan Dirk Nijkamp